Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια ταυτάριθμων εγκυκλίων με ημερομηνία 19 και 23 Μαρτίου 2020, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής και Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και τη Μονάδα ΤΠΕ του ΥΠΠΑΝ, θα προσφέρει νέο κύκλο εξ αποστάσεως σεμιναρίων επιμόρφωσης – ενημέρωσης, με θέμα την αξιοποίηση της εφαρμογής Microsoft Teams (MS Teams) στη μαθησιακή διαδικασία.

Στα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια καλούνται να συμμετέχουν οι Συντονιστές: α) των Φιλολογικών μαθημάτων, β) των Μαθηματικών και γ) των Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) από κάθε Λύκειο και Τεχνική Σχολή (σύνολο τρεις εκπαιδευτικοί ανά σχολείο) και εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης (ένας εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο, από όσα Δημοτικά Σχολεία δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στα προηγούμενα σεμινάρια). Όλοι οι πιο πάνω, εκπαιδευτικοί καλούνται να λειτουργήσουν ως πυρήνες επιμόρφωσης στο σχολείο τους.

Το πρόγραμμα των εξ αποστάσεως επιμορφώσεων, για την εβδομάδα 30 Μαρτίου – 3 Απριλίου 2020, έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:

Ημέρα και Ημερομηνία Ειδικότητα/Βαθμίδα Ώρα
Πέμπτη, 02/04/2020 Συντονιστές Φιλολογικών (Λύκειο – Τεχνική) 9:00 – 11:30
Πέμπτη, 02/04/2020 Συντονιστές Μαθηματικών (Λύκειο – Τεχνική) 10:00 – 12:30
Πέμπτη, 02/04/2020 Συντονιστές Φυσικών Επιστημών (Λύκειο – Τεχνική) 11:00 – 13:30
Παρασκευή,03/04/2020 Δημοτική 9:00 – 11:30
Παρασκευή, 03/04/2020 Δημοτική 10:00 – 12:30

Η δήλωση συμμετοχής για τους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του λογαριασμού του σχολείου στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια», μέχρι την Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020, 13:00, αφού προηγουμένως βεβαιωθούν οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία στο προφίλ τους. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των εκπαιδευτικών και των σχολείων στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ.Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018. Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης.

Τονίζεται ότι, οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στην επιμόρφωση θα πρέπει να έχουν ήδη δημιουργήσει λογαριασμό στην πλατφόρμα του Office 365 μέσω του ΣΕΠ (https://sep.dias.ac.cy). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία λογαριασμού, μπορείτε να αποταθείτε στη σελίδα http://office365.schools.ac.cy/index.php/sychnes-erotiseis.

Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στo email address που έχουν καταχωρημένο στο προφίλ τους, στo www.pi-eggrafes.ac.cy) για τις λεπτομέρειες της διαδικτυακής συνάντησης (αναλυτικές οδηγίες, διαδικτυακός σύνδεσμος συνάντησης κ.λπ.).

Για θέματα που αφορούν στην εγγραφή, μπορείτε να γίνεται επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ενώ για θέματα που αφορούν στο περιεχόμενο της επιμόρφωσης, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής
(υποβάλλεται από σχολεία)