Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια ταυτάριθμης εγκυκλίου με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2020, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης, θα προσφέρει τρία (3) αντί ένα (1) εξ αποστάσεως σεμινάρια επιμόρφωσης με θέμα την αξιοποίηση της εφαρμογής Microsoft Teams (MS Teams) στη μαθησιακή διαδικασία. Οι επιμορφώσεις για τη Δημοτική Εκπαίδευση θα προσφερθούν την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 και στοχεύουν στην ενημέρωση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε παιδιά τάξεων Ε΄-Στ΄ Δημοτικού Σχολείου και μπορούν να λειτουργήσουν ως πυρήνες στο σχολείο τους. Στα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια καλείται να συμμετέχει ένας εκπαιδευτικός από κάθε Δημοτικό Σχολείο. Διευκρινίζεται ότι θα προσφερθούν και άλλες εξ αποστάσεως επιμορφώσεις εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Το πρόγραμμα των εξ αποστάσεως επιμορφώσεων, για την εβδομάδα 23-27 Μαρτίου 2020, έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:

Ημέρα και Ημερομηνία Βαθμίδα Ώρα
Τρίτη, 24/03/2020 Γυμνάσια 9:00 – 11:00
Πέμπτη, 26/03/2020 Γυμνάσια 9:00 – 11:00
Παρασκευή, 27/03/2020 Δημοτική 9:00 – 11:00
Παρασκευή, 27/03/2020 Δημοτική 10:00 – 12:00
Παρασκευή, 27/03/2020 Δημοτική 11:00 – 13:00

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του λογαριασμού του σχολείου στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια», για τους καθηγητές/τριες Πληροφορικής (Γυμνασίου) μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 και για τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής, μέχρι την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, αφού προηγουμένως βεβαιωθούν οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία του προφίλ τους. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των εκπαιδευτικών και των σχολείων στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ.Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018. Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης.

Τονίζεται ότι, οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στην επιμόρφωση θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στην πλατφόρμα του Office 365 μέσω του ΣΕΠ (https://sep.dias.ac.cy). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία λογαριασμού, μπορείτε να αποταθείτε στη σελίδα http://office365.schools.ac.cy/index.php/sychnes-erotiseis.

Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις λεπτομέρειες της διαδικτυακής συνάντησης (Οδηγίες , Διαδικτυακός σύνδεσμος κλπ).

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής
(υποβάλλεται από σχολεία)