Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια τόσο ανακοινώσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας όσο και ταυτάριθμης εγκυκλίου (ημερ. 13/3/2020), σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και τη Μονάδα ΤΠΕ του ΥΠΠΑΝ, συνεχίζει το πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης με θέμα την αξιοποίηση της εφαρμογής Microsoft Teams (MS Teams) στη μαθησιακή διαδικασία. Το MS Teams περιλαμβάνεται στο πακέτο εφαρμογών Microsoft Office 365 και μέσα από αυτό οι εκπαιδευτικοί μπορούν εύκολα και γρήγορα να συζητήσουν διαδικτυακά με τους μαθητές/τριες, να μοιραστούν αρχεία, να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό σημειωματάριο για την τάξη αλλά και να διανείμουν και να βαθμολογήσουν εργασίες.

Ο νέος κύκλος επιμόρφωσης, που θα προσφερθεί εξ αποστάσεως, απευθύνεται σε Καθηγητές/τριες Πληροφορικής των Δημοσίων Γυμνασίων και σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης που διδάσκουν σε παιδιά τάξεων Ε’-Στ’ Δημοτικού Σχολείου και μπορούν να λειτουργήσουν ως πυρήνες στο σχολείο τους. Στα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια καλούνται να συμμετάσχουν ένας-δύο Καθηγητές/τριες Πληροφορικής από κάθε Γυμνάσιο και ένας εκπαιδευτικός από κάθε Δημοτικό Σχολείο. Διευκρινίζεται ότι για τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης θα προσφερθούν και άλλες εξ αποστάσεως επιμορφώσεις εντός των ερχόμενων εβδομάδων.

Το πρόγραμμα των εξ αποστάσεως επιμορφώσεων έχει ως ακολούθως:

Ημέρα και Ημερομηνία Βαθμίδα Ώρα
Τρίτη, 24/03/2020 Γυμνάσια 9:00 – 11:00
Πέμπτη, 26/03/2020 Γυμνάσια 9:00 – 11:00
Παρασκευή, 27/03/2020 Δημοτικά 9:00 – 11:00

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του λογαριασμού του σχολείου στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια», μέχρι τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, αφού προηγουμένως βεβαιωθούν οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία του προφίλ τους. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των εκπαιδευτικών και των σχολείων στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ.Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018.  Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης.

Επιπρόσθετα, οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στην επιμόρφωση θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στην πλατφόρμα του Office 365 μέσω του ΣΕΠ (https://sep.dias.ac.cy). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία λογαριασμού, μπορείτε να αποταθείτε στη σελίδα http://office365.schools.ac.cy/index.php/sychnes-erotiseis.

Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για τις λεπτομέρειες της διαδικτυακής συνάντησης (Οδηγίες , Διαδικτυακός σύνδεσμος κλπ).

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής
(υποβάλλεται από σχολεία)