Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Ανάπτυξη της Ψηφιακής Ικανότητας των Μαθητών/Μαθητριών Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, το Σάββατο, 4 Απριλίου 2020, από τις 8:30 μέχρι τις 12:30.

Η Ημερίδα έχει ως στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους/τις εκπαιδευτικούς Ε’ και Στ΄ τάξεων, στην εφαρμογή των νέων θεμάτων του Αναλυτικού Προγράμματος της Αγωγής Υγείας, αναφορικά με την υπο-ενότητα 2.5, η οποία αφορά στην Ασφάλεια. Ειδικότερα, με την ένταξη των Νέων Τεχνολογιών, στο Αναλυτικό Πρόγραμμα της Ε’ και της Στ’ τάξης Δημοτικής Εκπαίδευσης, και τη διαμόρφωση του γνωστικού αντικειμένου «Αγωγή Υγείας - Οικιακή Οικονομία / Σχεδιασμός και Τεχνολογία - Νέες Τεχνολογίες», τα θέματα που αφορούν στην καλλιέργεια της Ψηφιακής Ικανότητας των μαθητών/μαθητριών, έχουν ενταχθεί σε 4 διδακτικές περιόδους στην Ε΄ τάξη και σε 4 διδακτικές περιόδους στην Στ΄ τάξη, στο μάθημα της Αγωγής Υγείας – Οικιακής Οικονομίας.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, με βάση το Πρόγραμμα που επισυνάπτεται, οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο κεντρικές εισηγήσεις και, ακολούθως, θα συμμετάσχουν σε δύο κύκλους παράλληλων βιωματικών εργαστηρίων, αναφορικά με τις θεματικές:

-Κανόνες Ορθής Διαδικτυακής Συμπεριφοράς - Διαδικτυακός Εκφοβισμός,

-Ηλεκτρονικά / Διαδικτυακά Παιχνίδια,

-Πληροφόρηση και Παραπληροφόρηση και

-Προσωπικά Δεδομένα και Ψηφιακή Ταυτότητα.

Οι εκπαιδευτικοί, που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ημερίδα, θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής, στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Ημερίδες-Συνέδρια», μέχρι την Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020. Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης. Ο ονομαστικός κατάλογος των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών στην Ημερίδα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Π.Ι. την Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020.

Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής, είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των χρηστών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ.Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018.

Στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Παναγιώτα Χατζηττοφή, Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλ.: 22402353).

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος και Πρόγραμμα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής