Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας CEDAR και με τη στήριξη του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, των εταιρειών KPMG Cyprus, Hellas Direct, Gravity, ImpacTech και του Ερευνητικού και εκπαιδευτικού Κέντρου Synthesis, ενημερώνει για την έναρξη του Προγράμματος «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» για τα Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το Πρόγραμμα «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» έχει ως σκοπό την εμφύσηση και προαγωγή της δημιουργικής και καινοτόμου σκέψης, και την προσέγγιση της έννοιας της επιχειρηματικής κουλτούρας μέσω της διερεύνησης των προκλήσεων του σύγχρονου κόσμου αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄ της εγκυκλίου περιγράφονται οι στόχοι και οι δράσεις του Προγράμματος για τα Γυμνάσια.

Στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ της εγκυκλίου περιγράφονται οι στόχοι και οι δράσεις του Προγράμματος για τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Δηλώσεις συμμετοχής

  • Δικαίωμα υποβολής συμμετοχής έχουν όλα τα Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.
  • Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.) https://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Εξειδικευμένα Σεμινάρια», από την 1η μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου 2020.
  • Τις δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλουν οι εκπαιδευτικοί που θα είναι υπεύθυνοι μαθητικών ομάδων επιχειρηματικότητας των σχολείων τους και αφού εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής στο Πρόγραμμα «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» από τη Διεύθυνση του σχολείου τους. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ. Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 ημερ. 5/12/2018.
  • Υπεύθυνες για ενημέρωση του Υ.Π.Π.Α.Ν., του Π.Ι. και του CEDAR, για οποιαδήποτε αλλαγή όσο αφορά την εκπροσώπηση των σχολείων, είναι οι Διευθύνσεις των σχολείων.
  • Ο ονομαστικός κατάλογος των συμμετεχόντων σχολείων και συμμετεχόντων/ουσών εκπαιδευτικών, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Π.Ι. στις 11 Φεβρουαρίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες όσο αφορά στο περιεχόμενο του Προγράμματος «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.cedar.org.cy/ideodromio-annual-conference-series/. Μπορείτε, επίσης, να απευθύνεστε στη κ. Ελεονώρα Βασιλειάδου, λειτουργό Υ.Π.Π.Α.Ν., στην ηλεκτρονική διεύθυνση This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   και στη κ. Άννα Κουππάνου, λειτουργό Π.Ι., στην ηλεκτρονική διεύθυνση This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε για τα πιο πάνω τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Παράρτημα Α΄

Παράρτημα Β΄

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής