Επικοινωνία

Δρ Μαρία Σιακαλλή

Phone22402328

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, σχεδιάζει και προσφέρει επιμορφωτικά σεμινάρια για αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς.

Σκοπός του εν λόγω επιμορφωτικού προγράμματος είναι η προετοιμασία αντικαταστατών εκπαιδευτικών για ανάληψη διδακτικού έργου. Ειδικότερα, με το πρόγραμμα αυτό επιδιώκεται η βασική επιμόρφωσή τους, ούτως ώστε να είναι σε θέση να ερμηνεύουν πρακτικά παιδαγωγικές θεωρίες και να μετασχηματίζουν το περιεχόμενο διάφορων γνωστικών αντικειμένων σε σχολική γνώση , ασκώντας έτσι με επιτυχία τον ρόλο τους στην τάξη, αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σχολείου.

Η  επιμόρφωση των αντικαταστατών εκπαιδευτικών αφορά Νομοθετικά και Διοικητικά Ζητήματα, Βασικές Παιδαγωγικές Αρχές και Αναλυτικά Προγράμματα, Θέματα Αποτελεσματικής Διδασκαλίας, Θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης Τάξης, καθώς και Αποτελεσματικής Αντικατάστασης. Ο σχεδιασμός και οι θεματικές ενότητες του επιμορφωτικού αυτού Προγράμματος στηρίζονται στη σχετική διεθνή βιβλιογραφία και στην εμπειρία υλοποίησης ανάλογων προγραμμάτων στο παρελθόν.