Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προγραμματίζει την τρίτη συνάντηση για τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο για υποστήριξη της εφαρμογής της αντιρατσιστικής πολιτικής του ΥΠΠΑΝ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών» (βλ. Παράρτημα), στις 8 Ιανουαρίου 2020, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00.

Κατά τη συνάντηση θα διεξαχθεί εργαστήριο από τη Δρα Σιμώνη Συμεωνίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ενιαίας Εκπαίδευσης στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, με έμφαση σε θέματα διαχείρισης ρατσιστικών περιστατικών που σχετίζονται με ικανότητες και αναπηρία και στη διδακτική αξιοποίηση υλικού που αναπτύχθηκε από άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

Στη συνάντηση καλούνται να λάβουν μέρος ο/η Υπεύθυνος/η Εκπαιδευτικός για την εφαρμογή της αντιρατσιστικής πολιτικής από το κάθε σχολείο. Εναλλακτικά, μπορεί να παρευρεθεί ο/η Διευθυντής/ντρια του σχολείου. Τα σχολεία παρακαλούνται να αποστείλουν το όνομα του ατόμου που θα συμμετάσχει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι στον ιστοχώρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου υπάρχει ενημερωτική σελίδα για την αντιρατσιστική πολιτική (www.pi.ac.cy – εικονίδιο Αντιρατσιστική Πολιτική), η οποία επικαιροποιείται τακτικά.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22402367 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

 

Εγκύκλιος και Παράρτημα