Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια ταυτάριθμης εγκυκλίου με ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου 2019, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προγραμματίζει την πρώτη συνάντηση για τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο για υποστήριξη της εφαρμογής της αντιρατσιστικής πολιτικής του ΥΠΠΑΝ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών» (βλ. Παράρτημα). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2019, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, από τις 8:30 μέχρι τις 13:00.

Στη συνάντηση καλούνται να λάβουν μέρος ο/η Υπεύθυνος/η Εκπαιδευτικός για την εφαρμογή της αντιρατσιστικής πολιτικής από το κάθε σχολείο. Εναλλακτικά, μπορεί να παρευρεθεί ο/η Διευθυντής/ντρια του σχολείου. Στη συνάντηση θα συζητηθούν η πρακτική εφαρμογή της πολιτικής κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020, καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων των σχολείων, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές τους. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις (3) τρίωρες συναντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στον ιστοχώρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου υπάρχει ενημερωτική σελίδα για την αντιρατσιστική πολιτική (www.pi.ac.cy – εικονίδιο Αντιρατσιστική Πολιτική). Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα βήματα υλοποίησης της πολιτικής, υποστηρικτικό υλικό, εκπαιδευτικό υλικό, εγχειρίδια και δραστηριότητες για την αντιρατσιστική εκπαίδευση, θεατρικά στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής προσέγγισης κ.ά.

Σε περίπτωση που επιπρόσθετα σχολεία επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο, παρακαλούνται όπως αποστείλουν γραπτό μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22402367.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

 

Εγκύκλιος και Παράρτημα