Έντυπα

 

Επικοινωνία

Δρ Πολυξένη Στυλιανού

Phone22402328

(Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή)

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Η Σειρά Σεμιναρίων με τίτλο «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για το έργο τους» οργανώνεται για πρώτη φορά τη φετινή σχολική χρονιά 2016-2017 στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας πολλαπλών ευκαιριών επαγγελματικής μάθησης. Τα Σεμινάρια στοχεύουν στη διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας των εκπαιδευτικών σε θέματα, τα οποία αντικατοπτρίζουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης, είτε στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών τους είτε στο πλαίσιο της καθημερινής εκπαιδευτικής πρακτικής. Παράλληλα, επιδιώκεται η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών σε παιδαγωγικής φύσεως θέματα και σε αποτελεσματικές διδακτικές προσεγγίσεις, οι οποίες έχουν εφαρμοσθεί στην τάξη.

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προσέφερε στους/στις εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να συμμετέχουν ως εισηγητές/τριες στην εν λόγω σειρά σεμιναρίων με σχετική Εγκύκλιο ημερομηνίας 19 Οκτωβρίου 2016. Σύμφωνα με τις δηλώσεις ενδιαφέροντος, καταρτίστηκε σχετικό Πρόγραμμα σε τέσσερις ευρύτερες θεματικές ενότητες: Γλώσσα, Αποτελεσματική διδασκαλία/μάθηση-Αξιολόγηση, Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες-Βιολογία. Η κάθε εισήγηση έχει διάρκεια δύο ωρών και οι συμμετέχοντες λαμβάνουν δίπλωμα συμμετοχής για κάθε μία από τις συναντήσεις στις οποίες συμμετέχουν. Σε όλα τα σεμινάρια έχουν κληθεί να δηλώσουν συμμετοχή εκπαιδευτικοί από οποιαδήποτε βαθμίδα και αν προέρχονται (Εγκύκλιος ημερομηνίας 20 Ιανουαρίου 2017). Οι εγγραφές για συμμετοχή στα σεμινάρια γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου www.pi-eggrafes.ac.cy, στην ενότητα Εξειδικευμένα Σεμινάρια. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εγγραφούν μέχρι και 3 μέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.