Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ανακοινώνει τη διεξαγωγή Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (διάρκειας 3 ημερών), με τίτλο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα» (Gender Equality Awareness Raising against Intimate Partner Violence II) στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Circle of CHANGE: Preventing and combating violence against women and girls through gender equality awareness».

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η βιωματική και θεωρητική επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα στερεοτυπικών αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων, ισότητας των φύλων και έμφυλης βίας στις σχέσεις των εφήβων, η παροχή της απαιτούμενης τεχνογνωσίας και ανάπτυξη δεξιοτήτων για την υλοποίηση και αξιολόγηση βιωματικών εργαστηρίων ευαισθητοποίησης εφήβων σε σχολικό πλαίσιο και η ανάπτυξη δεξιοτήτων αναγνώρισης, διαχείρισης και κατάλληλης παραπομπής τυχόν περιστατικών κακοποίησης παιδιών και εφήβων.

Χαρακτηριστικά Σεμιναρίου

Απευθύνεται σε

Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Χώρος διεξαγωγής/

Ομάδες Επιμόρφωσης

Λάρνακα και Αμμόχωστος (Ομάδα 1): Flamingo Hotel

Πάφος (Ομάδα 2): Almyra Hotel

Λευκωσία (Ομάδα 3): Altius Hotel

Λεμεσός (Ομάδα 4): Poseidonia Hotel

Περιεχόμενο

  • Βιωματικό μέρος (συμμετοχή σε προσομοιωμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης µε τη χρήση βιωµατικών ασκήσεων)
  • Πρακτικό μέρος (ενημέρωση για τον τρόπο οργάνωσης και υλοποίησης του προγράμματος ευαισθητοποίησης εφήβων)
  • Θεωρητικό μέρος (ενημέρωση για θέµατα ισότητας των φύλων, έμφυλης βίας και κακοποίησης-παραµέλησης των παιδιών, για το ισχύον νοµικό πλαίσιο, για τις διαθέσιµες υποστηρικτικές υπηρεσίες για θύµατα κακοποίησης κ.ά.)

Υλικό

Σε όλους/-ες τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες θα δοθεί το εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Βεβαίωση

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στην επιμόρφωση.

Χρόνος διεξαγωγής σεμιναρίου

17 Νοεμβρίου (Παρασκευή)

18 Νοεμβρίου (Σάββατο)             Λάρνακα και Αμμόχωστος

25 Νοεμβρίου (Σάββατο)

 

24 Νοεμβρίου (Παρασκευή)         Πάφος και

25 Νοεμβρίου (Σάββατο)           Λεμεσός

02 Δεκεμβρίου (Σάββατο)

 

01 Δεκεμβρίου (Παρασκευή)

02 Δεκεμβρίου (Σάββατο)             Λευκωσία

09 Δεκεμβρίου (Σάββατο)

 

Διάρκεια

1η μέρα: 09:00-16:00

2η μέρα: 09:00-16:00

3η μέρα*: 09:00-13:00

*Οι καθηγητές οι οποίοι επιθυμούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα στο σχολείο τους, θα παραμείνουν μέχρι τις 16.00 ώστε να τους δοθούν περαιτέρω οδηγίες και σχετικές πληροφορίες.

Διαλείμματα για καφέ και ελαφρύ φαγητό

Καλύπτεται από το MIGS για όλες/-ους τις/τους εκπαιδευτικούς.

Προϋπόθεση συμμετοχής: Οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στο σεμινάριο επιμόρφωσης είναι υποχρεωτικό να μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το σεμινάριο (βλ. διάρκεια).

Όσοι και όσες από εσάς επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών με τίτλο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα» (Gender Equality Awareness Raising against Intimate Partner Violence II) θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στη διεύθυνση http://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Εξειδικευμένα Σεμινάρια. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα θα είναι ενεργοποιημένη για δηλώσεις από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 30 Οκτωβρίου 2017 και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/συμμετεχουσών είναι 125, ανά ομάδα επιμόρφωσης.

Για την επιτυχή καταχώριση των ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι απαραίτητη η προηγούμενη εγγραφή των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, ως χρηστών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Τονίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εξασφαλίσουν την έγκρισή του Διευθυντή/τριας του σχολείου τους για συμμετοχή στην επιμόρφωση, την ημέρα εκείνη που η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί σε εργάσιμο χρόνο (Παρασκευή, 9:00-16:00). Οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα http://www.pi-eggrafes.ac.cy.

Το Σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Circle of CHANGE: Preventing and combating violence against women and girls through gender equality awareness» το οποίο υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορεί να γίνει επικοινωνία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), στο τηλέφωνο 22795154, καθώς και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Τέλος, πληροφορίες μπορούν να αντληθούν από τις ιστοσελίδες www.medinstgenderstudies.org, www.facebook.com/medinstgenderstudies και www.gear-ipv.eu

Παρακαλώ όπως ενημερώσετε για τα πιο πάνω τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής