Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προγραμματίζει επιμορφωτικές και άλλες δράσεις στήριξης των σχολείων στα οποία εφαρμόζεται η αντιρατσιστική πολιτική του ΥΠΠ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών». Οι δράσεις αυτές προγραμματίζονται στο πλαίσιο της υποστήριξης της Επαγγελματικής Μάθησης των Εκπαιδευτικών, στη βάση πρόσφατης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου (ημερομηνίας 12/7/2017), καθώς και της εγκυκλίου του Υ.Π.Π. για τους στόχους της σχολικής χρονιάς 2017-2018 (Αρ. Φακ. 7.1.05.30, ημερ. 28/8/2017) και την ανάπτυξη Ενιαίου Σχεδίου Βελτίωσης της Σχολικής Μονάδας.

Τα σχολεία τα οποία θα εφαρμόσουν την αντιρατσιστική πολιτική θα πρέπει να συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό έντυπο google form https://goo.gl/tQkjV7 μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2017. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της πολιτικής από κάθε σχολείο θα πρέπει να αποφασιστεί στο πλαίσιο των επιλογών του σχολείου για υλοποίηση του Ενιαίου Σχεδίου Βελτίωσης της Σχολικής Μονάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στον ιστοχώρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου υπάρχει ενημερωτική σελίδα για την αντιρατσιστική πολιτική (www.pi.ac.cy – εικονίδιο Αντιρατσιστική Πολιτική).

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22402367 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Εγκύκλιος