Έντυπα

 

Επικοινωνία

Συντονισμός Προγράμματος:

Δρ Έλενα Χριστοφίδου

Phone22402378

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Καλυψώ Απέργη

Phone22402374

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Πλατφόρμα Moodle

Τα Προγράμματα Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης έχουν ως στόχο να καταστήσουν τον ηγέτη ενός σχολείου ικανό να στηρίξει και να ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία του σχολείου, ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, αφού το σχολείο ως ανοικτό κοινωνικό σύστημα επηρεάζεται από τις αλλαγές και τις αυξημένες απαιτήσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος, στην προσπάθεια παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης. Τα Προγράμματα εντάσσονται σε ένα συνολικό πλαίσιο σχολικής ηγεσίας για εκσυγχρονισμό του Κυπριακού Εκπαιδευτικού Συστήματος και συνδέονται με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαιδευτική ηγεσία και τις σύγχρονες επιστημονικές τάσεις για το θέμα.

Στα Προγράμματα Επιμόρφωσης Στελεχών διδάσκουν λειτουργοί του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Υ.Π.Π., καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για διδασκαλία μέσω σχετικής πρόσκλησης που γίνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για συμμετοχή στο Μητρώο Εκπαιδευτών. Επίσης, έχει αναπτυχθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης για τους συμμετέχοντες, ώστε να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια ανάπτυξης δικτύωσης στελεχών και σχολικών μονάδων.

Το περιεχόμενο των Προγραμμάτων αναπτύσσεται στο πλαίσιο των ακόλουθων ενοτήτων:

-       Εφαρμογή εκπαιδευτικής νομοθεσίας και πολιτικής Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

-       Ανάπτυξη σχολικής μονάδας

-       Προγραμματισμός οργάνωσης/διοίκησης/λειτουργίας του σχολείου

-       Ανάπτυξη της κουλτούρας και του κλίματος

-       Διαχείριση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού

-       Προαγωγή της Διδασκαλίας και της Μάθησης

Στο πλαίσιο σύζευξης της θεωρίας με την πράξη, στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται παρουσιάσεις «καλών πρακτικών» από μάχιμους Βοηθούς Διευθυντές/Διευθύντριες ή Διευθυντές/Διευθύντριες Μέσης Εκπαίδευσης καθώς και στοχευμένες επισκέψεις σε σχολεία.