Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία

Επικοινωνία

Ηλεκτρονική Διεύθυνση Υποβολής Εργασιών
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Σπύρος Σοφοκλέους

Phone +357 22402485

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία
1ο Διεθνές Συνέδριο: Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία (Οκτώβριος 2015)

1. ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Ο χώρος διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι το Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», Θράκης 17, Λευκωσία, 1311, Κύπρος. Περισσότερες Πληροφορίες στο: http://www.fcc.com.cy/

2. ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τα νόμιμα σημεία εισόδου στη Δημοκρατία της Κύπρου είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας (LCA) και το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου (PFO) (http://www.hermesairports.com), που βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κύπρου. Η είσοδος στην Κύπρο από οποιοδήποτε άλλο σημείο στο οποίο δεν έχει δικαίωμα ελέγχου η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας (Τουρκοκρατούμενες περιοχές) είναι παράνομη.

3. ΕΞΟΔΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Οι σύνεδροι οφείλουν να αναλάβουν τις διευθετήσεις για το ταξίδι, όπως και την κάλυψη όλων των άλλων εξόδων τους (π.χ., διαμονή, διατροφή).

4. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες πληροφορίες, αναφορικά με τη μεταφορά από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας:

(α) Μεταφορές με λεωφορείο

Το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 8 ευρώ για κάθε διαδρομή. Σημεία εκκίνησης των λεωφορείων υπάρχουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και στη Λευκωσία (για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.kapnosairportshuttle.com). Σημειώνεται ότι οι σύνεδροι, που θα επιλέξουν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία, θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο εκκίνησης τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την αναχώρησή τους. Ο χρόνος μετάβασης από το αεροδρόμιο της Λάρνακας στον σταθμό των λεωφορείων στη Λευκωσία είναι περίπου 45 λεπτά και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον προγραμματισμό των μετακινήσεων.

Άφιξη στο αεροδρόμιο: Το λεωφορείο μεταφέρει τους επιβάτες στον σταθμό λεωφορείων Λευκωσίας, ο οποίος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα περισσότερα ξενοδοχεία. Οι επιβάτες, όμως, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι θα χρειαστεί να καλέσουν ταξί από τον σταθμό για τη μεταφορά τους στο ξενοδοχείο που έχουν επιλέξει. Το ταξί στοιχίζει γύρω στα €10.

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο: Η μεταφορά στον σταθμό των λεωφορείων μπορεί να γίνει με ταξί και, ακολούθως, η μεταφορά στο αεροδρόμιο με το λεωφορείο. Οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον ενάμιση (1.5) ώρα πριν από την καθορισμένη ώρα της πτήσης. Υπενθυμίζεται ότι ο χρόνος μετάβασης από τον σταθμό των λεωφορείων Λευκωσίας προς το αεροδρόμιο Λάρνακας είναι περίπου 45 λεπτά.

(β) Υπηρεσίες ταξί

Στην έξοδο του αεροδρομίου υπάρχουν ταξί που αναλαμβάνουν τη μεταφορά επιβατών στη Λευκωσία. Οι τιμές εξαρτώνται από τον ακριβή προορισμό. Ενδεικτικά, η χαμηλότερη τιμή για μεταφορά από το αεροδρόμιο Λάρνακας στη Λευκωσία, ανέρχεται στα €50.

5. ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (Κ.Ο.Τ): http://www.visitcyprus.com/index.php/gr/

Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κύπρου: http://www.cyprushotelassociation.org/

Δήμος Λευκωσίας: http://www.nicosia.org.cy/en-GB/home/