Επικοινωνία

Δρ Μαρία Σιακαλλή

Phone22402375

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δρ Πολυξένη Στυλιανού

Phone22402328

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Το εν λόγω συνέδριο οργανώθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής και Σχεδίου Δράσης για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Πρόληψης και Καταπολέμησης Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το Συνέδριο απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία (22/02/2017), την Πάφο (24/02/2017), τη Λάρνακα-Αμμόχωστο (01/03/2017) και τη Λεμεσό (03/03/2017) σε εργάσιμο χρόνο.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα αναγνώρισης και διαχείρισης περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, για τα οποία περιστατικά γίνεται αναφορά στο σχολείο ή εκδηλώνονται στον χώρο του σχολείου. Κεντρική ομιλήτρια του Συνεδρίου είναι η Δρ Ελένη Καραγιάννη, Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος, Συντονίστρια Κλινικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο Συνέδριο συμμετείχαν, επίσης, με σύντομες τοποθετήσεις εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας Κύπρου, των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.