Αντιρατσιστική Πολιτική

Επικοινωνία

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δρ Έλενα Παπαμιχαήλ

Phone22402367

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στο πλαίσιο της υποστήριξης της Επαγγελματικής Μάθησης των Εκπαιδευτικών, στη βάση πρόσφατης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου (ημερομηνίας 12/7/2017), καθώς και της εγκυκλίου του Υ.Π.Π. για τους στόχους της σχολικής χρονιάς 2017-2018 (Αρ. Φακ. 7.1.05.30, ημερ. 28/8/2017) και την ανάπτυξη Ενιαίου Σχεδίου Βελτίωσης της Σχολικής Μονάδας, προγραμματίζει επιμορφωτικές και άλλες δράσεις στήριξης των σχολείων στα οποία εφαρμόζεται η αντιρατσιστική πολιτική του ΥΠΠ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών».

Η ιστοσελίδα έχει σκοπό να ενημερώνει και να στηρίζει τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην εφαρμογή της αντιρατσιστικής πολιτικής του ΥΠΠ, "Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού & Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών".

Στην παρούσα ιστοσελίδα, η οποία ανανεώνεται τακτικά, υπάρχει το αρχείο εφαρμογής της αντιρατσιστικής πολιτικής, σχετικές ανακοινώσεις και εγκύκλιοι, υλικό από προηγούμενα συνέδρια/ημερίδες, υποστηρικτικό υλικό για τα σχολεία, καθώς και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις εκπαιδευτικών. Στην ιστοσελίδα βρίσκονται επίσης στοιχεία επικοινωνίας για στήριξη των σχολείων στην εφαρμογή του Κώδικα & Οδηγού.