Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορώ ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ) διοργανώνει το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Νεοπροαχθέντες/Νεοπροαχθείσες Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Δημοτικής, Προσχολικής και Ειδικής Εκπαίδευσης για το 2020 - 2021, το οποίο καλείστε να παρακολουθήσετε. Σύμφωνα με τη νομοθεσία (σχέδια υπηρεσίας), η παρακολούθηση των συναντήσεων του Προγράμματος είναι υποχρεωτική.

2. Στο πλαίσιο του Προγράμματος, θα δημιουργηθούν δυο (2) ομάδες επιμόρφωσης, μία ομάδα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία και μία ομάδα στο Παράρτημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Λεμεσό. Θα διεξαχθούν συνολικά 26 συναντήσεις (διά ζώσης και διαδικτυακές). Η πρώτη συνάντηση θα διεξαχθεί διά ζώσης (φυσική παρουσία) στις 12 Οκτωβρίου 2020, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία και στο Παράρτημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Λεμεσό. Οι διά ζώσης συναντήσεις θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, μεταξύ των ωρών 8:30 – 13:00, ενώ οι διαδικτυακές συναντήσεις θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, μεταξύ των ωρών 10:00 – 13:00. Επισημαίνεται ότι οι δια ζώσης συναντήσεις θα γίνονται με την τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέρχονται για θερμομέτρηση, δέκα λεπτά πριν από την έναρξη της συνάντησης. Περαιτέρω πληροφορίες για το πρόγραμμα των συναντήσεων θα δοθούν στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες κατά την πρώτη συνάντηση.

3. Στο Παράρτημα αναγράφονται τα ονόματα των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών στο Πρόγραμμα, καθώς και ο χώρος της επιμόρφωσης.

4. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα πρέπει άμεσα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του ΠΙ, ακολουθώντας τον υπερσύνδεσμο https://myprofile.pi.ac.cy. Με την επιλογή «Ενημέρωση στοιχείων χρήστη», οι χρήστες θα πρέπει να προχωρήσουν στην «Υπηρεσία Κεντρικής Αυθεντικοποίησης Π.Ι.Κ.», όπου θα τους ζητηθεί το «Όνομα χρήστη» και ο «Κωδικός πρόσβασης». Σημειώνεται πως στον ίδιο χώρο υπάρχει διαδικασία ανάκτησης του «Ονόματος χρήστη» και του «Κωδικού πρόσβασης».

5. Για περισσότερες πληροφορίες ή και ερωτήματα παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με τις Συντονίστριες των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης, τη Δρα Έλενα Χριστοφίδου (22402368, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) και τη Δρα Σοφία Αγαθαγγέλου (22402346, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

 

Εγκύκλιος και Παράρτημα