Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια προηγούμενης εγκυκλίου (Αρ.Φακ.: 7.3.15.10, ημερ.10.08.20), υπενθυμίζεται ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ) διοργανώνει το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Βοηθούς Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για το 2020 - 2021, το οποίο καλούνται να παρακολουθήσουν οι Βοηθοί Διευθυντές/Διευθύντριες που αναγράφονται στο Παράρτημα. Σύμφωνα με τη Νομοθεσία (σχέδια υπηρεσίας), η παρακολούθηση του Προγράμματος (των συναντήσεων) είναι υποχρεωτική.

2. Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα διεξαχθούν 23 συναντήσεις (δια ζώσης και διαδικτυακά) και θα δημιουργηθούν πέντε (5) ομάδες επιμόρφωσης, εκ των οποίων τρεις (3) θα λειτουργήσουν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία (Τρίτη, Πέμπτη ή Παρασκευή) και οι δύο (2) στο Παράρτημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Λεμεσό (Τρίτη ή Πέμπτη). Κάποιες συναντήσεις του Προγράμματος θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και κάποιες δια ζώσης. Οι δια ζώσης συναντήσεις θα διεξάγονται μεταξύ των ωρών 8:30 - 13:00, ενώ οι διαδικτυακές συναντήσεις θα διεξάγονται μεταξύ των ωρών 10:00 – 13:00, και οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες Βοηθοί Διευθυντές/Διευθύντριες θα συμμετέχουν στις διαδικτυακές συναντήσεις από το σχολείο στο οποίο είναι τοποθετημένοι/τοποθετημένες τη μέρα της επιμόρφωσης. Επισημαίνεται ότι οι δια ζώσης συναντήσεις θα γίνονται με την τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέρχονται για θερμομέτρηση, δέκα λεπτά πριν από την έναρξη της συνάντησης. Αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων θα δοθεί στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες, κατά την πρώτη συνάντηση.

3. Η πρώτη συνάντηση για την κάθε ομάδα θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης (με φυσική παρουσία) σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα:

Ομάδα Ημέρα Επιμόρφωσης Ημερομηνία 1ης Επιμορφωτικής συνάντησης Χώρος Διεξαγωγής
ΛΕΥ 1 Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 Παιδαγωγικό Ινστιτούτο
ΛΕΥ 2 Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 Παιδαγωγικό Ινστιτούτο
ΛΕΥ 3 Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 Παιδαγωγικό Ινστιτούτο
ΛΕΜ 1 Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 Παράρτημα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Λεμεσός
ΛΕΜ 2 Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 Παράρτημα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Λεμεσός

4. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα πρέπει άμεσα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του ΠΙ, ακολουθώντας τον υπερσύνδεσμο https://myprofile.pi.ac.cy. Με την επιλογή «Ενημέρωση στοιχείων χρήστη», οι χρήστες θα πρέπει να προχωρήσουν στην «Υπηρεσία Κεντρικής Αυθεντικοποίησης ΠΙΚ», όπου θα τους ζητηθεί το «Όνομα χρήστη» και ο «Κωδικός πρόσβασης». Σημειώνεται πως στον ίδιο χώρο υπάρχει διαδικασία ανάκτησης του «Ονόματος χρήστη» και του «Κωδικού πρόσβασης».

5. Στο Παράρτημα αναγράφονται τα ονόματα των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών στο Πρόγραμμα, καθώς και ο χώρος επιμόρφωσης της ομάδας.

6. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Συντονίστριες του Προγράμματος, Δρα Έλενα Χριστοφίδου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , 22402368) και Δρα Σοφία Αγαθαγγέλου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , 22402346).

 

Εγκύκλιος και Παράρτημα