Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια Εγκυκλίου (ypp9949, ημερ. 8/11/2019), σας ενημερώνουμε ότι το Παρατηρητήριο για τη Βία στα Σχολεία (ΠΑ.ΒΙ.Σ.) προγραμματίζει την 3η συνάντηση για τα σχολεία που συμμετέχουν στο Δίκτυο Υποστήριξης Σχολείων για τη διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς με βάση τη Συστημική Θεωρία και Πρακτική (βλ. Παράρτημα με κατάλογο σχολείων). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου 2020, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, από τις 8:30 μέχρι τις 13:00.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Δικτύου είναι η βιωματική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση Συστημικών εργαλείων θεώρησης και διαχείρισης των προβλημάτων συμπεριφοράς. Το Δίκτυο λειτουργεί παράλληλα ως Ομάδα Αναστοχασμού για τις γνώσεις, στάσεις και δεξιότητες που καλλιεργούνται κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τις οποίες αναμένεται ότι οι συμμετέχοντες/ουσες θα εφαρμόσουν και θα διαχύσουν στα σχολεία τους. Για την υποστήριξη των σχολείων χρησιμοποιείται το Διαδικτυακό Περιβάλλον Μάθησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (πλατφόρμα Moodle).

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22402350 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

 

Εγκύκλιος και Παράρτημα