Ενδυναμώνοντας τις μελλοντικές γενιές στην Κύπρο

Επικοινωνία με λειτουργούς

(με αλφαβητική σειρά)

Καλυψώ Απέργη

Phone22402375

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δρ Δάφνη Νικολαΐδου

Phone22402444

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Πλατφόρμα Moodle

Το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Μάθησης «Ενδυναμώνοντας τις μελλοντικές γενιές στην Κύπρο» έχει ήδη λειτουργήσει για δύο συνεχείς χρονιές (2015-2017), ως επιμορφωτικό πρόγραμμα του Π.Ι, με την επιχορήγηση του THE STEFANOU FOUNDATION CYPRUS. Κατά τη χρονιά 2016 -2017, ενσωματώθηκε στην Επαγγελματική Μάθηση (Ε.Μ.).

Φέτος (2017 -2018), δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε τριάντα (30) εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

 Το Πρόγραμμα θα προσφέρουν εκπαιδευτές του παγκόσμιου μη κυβερνητικού οργανισμού «Partners for Youth Empowerment», που διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτές νέων ατόμων ανά το παγκόσμιο και το έχει υποδεχθεί ο εκπαιδευτικός κόσμος με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς:

Εφαρμόζει μετασχηματιστικές πρακτικές που καλλιεργούν την εμπιστοσύνη στο σχολικό περιβάλλον, ενισχύουν την υπευθυνότητα, την κοινωνική και συναισθηματική ευφυΐα και οικοδομούν ένα ασφαλές υποστηρικτικό μαθησιακό περιβάλλον μέσω των τεχνών. Επιπρόσθετα, με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται ελκυστικές μαθησιακές εμπειρίες.

  • Απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό οποιασδήποτε ηλικίας, θέσης ή ειδικότητας, όπως επίσης και σε μαθητές/μαθήτριες ανεξαρτήτως θρησκεύματος και κουλτούρας, με σκοπό τη διάχυση της δημιουργικότητας και της δύναμης που διαθέτει μέσα του ο κάθε άνθρωπος.
  • Προσφέρεται σε μικρές ομάδες εκπαιδευτικών, πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό μεγαλύτερη εμβάθυνση και βιωματική προσέγγιση.
  • Παρέχει εγχειρίδιο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο εμπλουτίζεται με επιπρόσθετα στοιχεία από τον οργανισμό PYE.
  • Το Πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί και αξιολογηθεί με επιτυχία σε οκτώ χώρες, ενώ αξιοποιείται από χιλιάδες επαγγελματίες.

 Τα ευεργετικά αποτελέσματα από τη χρήση των πρακτικών του Προγράμματος σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες σημειώνονται στα λόγια των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν:

«Καθημερινά εμείς οι εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να βρούμε τρόπους και απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Πώς θα πείσω τους μαθητές μου να συμμετάσχουν; Πώς θα χειριστώ τους πιο απαιτητικούς συμμετέχοντες; Πώς θα κρατήσω αμείωτο το ενδιαφέρον όλων στο μάθημά μου; Τώρα έχω πάρει πολλές απαντήσεις, έχω μπροστά μου πολλές επιλογές!»

«Έμαθα ότι όλοι είμαστε δημιουργικοί! Νόμιζα ότι η δημιουργικότητα είναι μόνο για τους λίγους! Εγώ εσνωμάτωσα αυτές τις πρακτικές στο μάθημά μου. Οι μαθητές μου είναι πιο χαρούμενοι και εγώ το ίδιο»

«Οι μαθητές/τριές, μαθαίνουν σε ένα περιβάλλον δημιουργικό»

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί πλέον βλέπω πολύ πιο δημιουργικά την καθημερινότητα στην τάξη»

«Οι μαθητές/τριες έχουν αλλάξει συμπεριφορά και ενδιαφέρονται για το μάθημα, καθώς αγαπούν ότι κάνουν, το μοιράζονται με ενθουσιασμό με την ομάδα τους»

«Αρχικά φοβόμουν ότι δεν θα ήταν δύσκολο να εφαρμόσω αυτές τις πρακτικές στην τάξη μου, όμως έκανα λάθος, ένιωσα πιο άνετα και συνδέθηκα με τους μαθητές/τριες μου από την πρώτη δραστηριότητα της συμφωνίας όρων τάξης».

«Είναι από τα λίγα σεμινάρια που παρακολούθησα, που με ανυπομονησία περιμένω την επόμενη συνάντηση»