Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης (Επιθεώρηση Χημείας), σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διοργανώνουν ημερίδα με θέμα την Ασφάλεια και Υγεία στα Σχολικά Εργαστήρια Χημείας.

Στόχος της Ημερίδας είναι να δοθεί η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Χημεία να ενημερωθούν για τη Νομοθεσία και τους Κανονισμούς περί Ασφάλειας και Υγείας στους Χώρους Εργασίας. Σκοπός είναι να διασφαλιστεί ότι παρέχεται ασφαλές και υγιές περιβάλλον στα σχολικά εργαστήρια χημείας, τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές και μαθήτριες.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαϊου 2019, από τις 8:00 π.μ. μέχρι 1:30 μ.μ., στο Παράρτημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στη Λεμεσό. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, μόνο ένας καθηγητής/καθηγήτρια από κάθε Γυμνάσιο και Τεχνική Σχολή μπορεί να συμμετάσχει. Η εκπροσώπηση όλων των σχολείων είναι υποχρεωτική.

Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία Ημερίδες-Συνέδρια, από τις 10 Μαΐου μέχρι τις 20 Μαΐου 2019. Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των χρηστών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ.Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018.

Μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών, θα αναρτηθεί ονομαστικός κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα, στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (www.pi.ac.cy), τις 21 Μαΐου 2019.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους καθηγητές Χημείας του σχολείου σας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις για συμμετοχή τους.

 

Εγκύκλιος

Πρόγραμμα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής