Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, συνδιοργανώνουν επιμορφωτικά Σεμινάρια για τους Θεολόγους εκπαιδευτικούς των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών ως εξής:

α) δύο (2) Σεμινάρια για τις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 9 Μαΐου από τις 15:30 μέχρι τις 18:30 και το Σάββατο, 11 Μαΐου, από τις 09:00 μέχρι τις 13:00, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου στα Λατσιά.

β) δύο (2) Σεμινάρια για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου από τις 15:30 μέχρι τις 18:30 και το Σάββατο, 18 Μαΐου, από τις 09:00 μέχρι τις 13:00, στο παράρτημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου στη Λεμεσό.

Κύριος εισηγητής θα είναι ο κ. Σταύρος Φωτίου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο τμήμα Επιστημών της Αγωγής. Με τις εισηγήσεις του στα Σεμινάρια θα προσεγγίσει θέματα Ορθόδοξης πίστης και λατρείας, θρησκειολογίας, δογματικής, χριστιανικής ηθικής καθώς και διδακτικής μεθοδολογίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Οι θεολόγοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στην επιμόρφωση θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy από τις 16 Απριλίου μέχρι και τις 7 Μαΐου 2019.

Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των χρηστών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο του Π.Ι. με Αρ.Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018.

Ο κατάλογος με τα ονόματα των συμμετεχόντων/ουσών θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στις 8 Μαΐου 2019.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22800814 και 99090182 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Πιστοποιητικά συμμετοχής θα δοθούν μόνο στους συμμετέχοντες και στις δύο ημέρες των σεμιναρίων.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής