Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της εγκυκλίου με ημερ. 28 Ιανουαρίου 2019 (Αρ. Φακ. Π.Ι. 2.10.05.1), για συμμετοχή των δημοτικών σχολείων στη δράση «Κλιματική Αλλαγή και Γελοιογραφία» σας πληροφορούμε ότι έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων και για την υλοποίηση της δράσης από τα σχολεία που δήλωσαν ενδιαφέρον θα διεξαχθούν σε πρώτη φάση επιμορφωτικά σεμινάρια προς τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στις 2 και 3 Απριλίου 2019 από τις 15:30-18:30 στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία και στο Παράρτημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Λεμεσό αντίστοιχα. Το σεμινάριο στις 2 Απριλίου 2019 αφορά τους/τις εκπαιδευτικούς των Επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου που δήλωσαν συμμετοχή και το σεμινάριο στις 3 Απριλίου αφορά τους/τις εκπαιδευτικούς των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν τις λεπτομέρειες του προγράμματος, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τα στάδια υλοποίησης της δράσης, θεωρητικά για το ζήτημα τις κλιματικής αλλαγής κα τα μέτρα προσαρμογής στις κλιματικές αλλαγές, να πληροφορηθούν για τις δράσεις και τα μέτρα που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, όπως επίσης και να εισαχθούν στην τέχνη της γελοιογραφίας ως σημαντικού μέσου ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών συμμετέχοντας παράλληλα σε βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τη γελοιογραφία (το προκαταρκτικό πρόγραμμα επισυνάπτεται).

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια αφορούν στους/στις εκπαιδευτικούς και όχι στους/στις μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στην υλοποίηση της δράσης. Η υποστήριξη και η καθοδήγηση των μαθητών/τριών θα γίνει στα σχολεία από την ομάδα των γελοιογράφων που υποστηρίζει τη δράση, σε μέρες και ώρες που θα καθορισθούν από κοινού με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

Η παρουσία των εκπαιδευτικών στο σεμινάριο είναι απαραίτητη για αυτό παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να ενημερώσουν σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ή συντονίζουν τη δράση στο σχολείο τους να δηλώσουν συμμετοχή στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «εξειδικευμένα σεμινάρια», «το ΚΛΙΜΑ εκπέμπει S.O.S. - δημιουργία γελοιογραφίας κατά της κλιματικής αλλαγής» από τις 12 Μαρτίου 2019 μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019.

Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των χρηστών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ.Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018.

Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις αναφορικά με το σεμινάριο μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Αραβέλλα Ζαχαρίου, Προϊστάμενη της Μονάδας για την Εκπαίδευση το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη (τηλ. 22 402352, ηλεκτρ. Ταχ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

 

Εγκύκλιος και πρόγραμμα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής