Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ενημερώνει για τη διεξαγωγή Ημερίδας με θέμα “Speaking Religion: Religious Discourse and Public Speaking in Classical Athens and Beyond”, στις 19 Ιουνίου 2018 από τις 08:30 -18:45 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η Ημερίδα έχει στόχο να ερευνήσει σε βάθος τη χρήση θρησκευτικών αναφορών σε ρητορικά και πολιτικά περικείμενα, όχι μόνο στην κλασική Αθήνα, στην οποία επικεντρώνεται η διεθνής ερευνητική προσπάθεια, αλλά και στην Ελληνιστική εποχή, τη Ρώμη και το Βυζάντιο.

Δύο βασικά ερωτήματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες είναι πώς ακριβώς η θρησκεία χρησιμοποιείται σε πολιτικά περικείμενα και με ποιους στόχους καθώς επίσης και ποιες είναι οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις στην τεχνική χρήσης θρησκευτικών αναφορών στους ρητορικούς λόγους και ευρύτερα στη λογοτεχνία της ελληνικής αρχαιότητας σε σχέση με άλλες ιστορικές περιόδους. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στη χρήση επιστημονικών και μεθοδολογικών θεωριών από σύγχρονους τομείς έρευνας, όπως για παράδειγμα η συγκριτική θεολογία, η επικοινωνία, κοινωνιολογικές και πολιτικές θεωρίες (π.χ. New Institutionalism), θεωρίες φύλου (gender) κ.λπ.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου. Εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας του Συνεδρίου:https://speakingreligionucy.weebly.com/registration.html. Για τυχόν πρόσθετες πληροφορίες μπορεί να γίνει επικοινωνία μέσω της ακόλουθης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

Ανακοίνωση

Πρόγραμμα

Αφίσα