Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Μέσης Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ανακοινώνει τη διεξαγωγή Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών με τίτλο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα» (Gender Equality Awareness Raising against Intimate Partner Violence II) στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Circle of CHANGE: Preventing and combating violence against women and girls through gender equality awareness».

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η βιωματική και θεωρητική επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα στερεοτυπικών αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων, ισότητας των φύλων και έμφυλης βίας στις σχέσεις των εφήβων, η παροχή της απαιτούμενης τεχνογνωσίας και ανάπτυξη δεξιοτήτων για την υλοποίηση και αξιολόγηση βιωματικών εργαστηρίων ευαισθητοποίησης εφήβων σε σχολικό πλαίσιο και η ανάπτυξη δεξιοτήτων αναγνώρισης, διαχείρισης και κατάλληλης παραπομπής τυχόν περιστατικών κακοποίησης παιδιών και εφήβων.

Χαρακτηριστικά Σεμιναρίου

Απευθύνεται σε

Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τόπος διεξαγωγής

Λάρνακα και Αμμόχωστος: Flamingo Hotel

Λευκωσία: Altius Boutique Hotel

Λεμεσός: Crowne Plaza Limassol

Περιεχόμενο

  • Βιωματικό μέρος (συμμετοχή σε προσομοιωμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης µε τη χρήση βιωµατικών ασκήσεων)
  • Πρακτικό μέρος (ενημέρωση για τον τρόπο οργάνωσης και υλοποίησης του προγράμματος ευαισθητοποίησης εφήβων)
  • Θεωρητικό μέρος (ενημέρωση για θέµατα ισότητας των φύλων, έμφυλης βίας και κακοποίησης-παραµέλησης των παιδιών, για το ισχύον νοµικό πλαίσιο, για τις διαθέσιµες υποστηρικτικές υπηρεσίες για θύµατα κακοποίησης κ.ά.)

Υλικό

Σε όλους/-ες τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες θα δοθεί το εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Βεβαίωση

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στην επιμόρφωση.

Τα σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

Χρόνος διεξαγωγής σεμιναρίου

16 Μαρτίου (Παρασκευή)

17 Μαρτίου (Σάββατο) Λευκωσία

 

23 Μαρτίου (Παρασκευή)

24 Μαρτίου (Σάββατο) Λεμεσός

 

30 Μαρτίου (Παρασκευή)

31 Μαρτίου (Σάββατο) Λάρνακα & Αμμόχωστος

Διάρκεια

1η μέρα: 08:00-16:00

2η μέρα: 09:00-17:00

Διαλείμματα για καφέ και ελαφρύ φαγητό

Καλύπτεται από το MIGS για όλες/-ους τις/τους εκπαιδευτικούς.

Προϋπόθεση συμμετοχής: Οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στο σεμινάριο επιμόρφωσης είναι υποχρεωτικό να μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το σεμινάριο (βλ. διάρκεια).

Όσοι και όσες από εσάς επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών με τίτλο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα» (Gender Equality Awareness Raising against Intimate Partner Violence II) θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στη διεύθυνση http://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Εξειδικευμένα Σεμινάρια. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα θα είναι ενεργοποιημένη για δηλώσεις έως τις 9 Μαρτίου 2018 και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/συμμετεχουσών είναι 100.

Για την επιτυχή καταχώριση των ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι απαραίτητη η προηγούμενη εγγραφή των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, ως χρηστών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα http://www.pi-eggrafes.ac.cy.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορεί να γίνει επικοινωνία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), στο τηλέφωνο 22795152, καθώς και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Τέλος, πληροφορίες μπορούν να αντληθούν από τις ιστοσελίδες www.medinstgenderstudies.org, www.facebook.com/medinstgenderstudies και www.gear-ipv.eu Παρακαλώ όπως ενημερώσετε για τα πιο πάνω τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Εγκύκλιος

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής