Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια προηγούμενης ταυτάριθμης Εγκυκλίου (ημερ. 9 Φεβρουαρίου 2018) σας ενημερώνουμε ότι σχετικά με τις επιμορφωτικές δράσεις που διοργανώνει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης έχουν γίνει οι εξής διαφοροποιήσεις:

1. Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση: Η αξιολόγηση στην Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επιμορφωτικών δράσεων που αφορούν στη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση μετατίθενται στα τέλη Μαρτίου σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Π.Ι. θα συνεχιστούν μέχρι τις 10 Μαρτίου 2018.

 

2. Δημοτική Εκπαίδευση: Η παραγωγή και η κατανόηση γραπτού λόγου στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας

Οι επιμορφωτικές δράσεις που αφορούν στη Δημοτική Εκπαίδευση θα διεξαχθούν κανονικά, όπως έχουν αρχικά ανακοινωθεί:

Ημερομηνία

Χώρος διεξαγωγής

Συμμετέχοντες

6/3/18

8:30-13:00

Ξενοδοχείο Alexander the Great, Πάφος

 

Ένας/Μία εκπαιδευτικός που έχει αναλάβει τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία της επαρχίας Πάφου.

7/3/18

8:30-13:00

Παράρτημα Π.Ι., Λεμεσός

 

Ένας/Μία εκπαιδευτικός που έχει αναλάβει τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία της επαρχίας Λεμεσού.

8/3/18

8:30-13:00

Δημοσιογραφική Εστία, Λευκωσία

 

Ένας/Μία εκπαιδευτικός που έχει αναλάβει τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία της επαρχίας Λευκωσίας.

9/3/18

8.30-13.00

Κτήμα Makenzy, Λάρνακα

 

Ένας/Μία εκπαιδευτικός που έχει αναλάβει τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου.

 

3. Πραγματοποίηση επιμορφωτικών δράσεων

Τις επιμορφωτικές δράσεις τόσο για τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής όσο και για τους εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν η Επίκουρη Καθηγήτρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μαρία Μητσιάκη και η δρ Γεωργία Νικολάου.

 

Εγκύκλιος