Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει πρόγραμμα επιμόρφωσης για τους/τις αντικαταστάτες/τριες εκπαιδευτικούς Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Βασικός σκοπός της επιμόρφωσης είναι η ενημέρωση των αντικαταστατών εκπαιδευτικών σε θέματα όπως: Νομοθετικά και Διοικητικά Ζητήματα, Βασικές Παιδαγωγικές Αρχές και Αναλυτικά Προγράμματα, Αποτελεσματική Διδασκαλία και Θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης Τάξης, καθώς και Αποτελεσματικής Αντικατάστασης.

Η επιμόρφωση θα προσφερθεί σε τέσσερις (4) απογευματινές συναντήσεις (16:00-18:30) στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, στο παράρτημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Λεμεσό και σε σχολεία στην επαρχία Λάρνακας και στην επαρχία Πάφου. To πρόγραμμα των συναντήσεων ανά επαρχία επισυνάπτεται στο Παράρτημα.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Επιμόρφωση από τους/τις αντικαταστάτες/τριες εκπαιδευτικούς θα γίνει με υποβολή αίτησης μέσω της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy) στην κατηγορία «Eξειδικευμένα Σεμινάρια» στη θεματική «Πρόγραμμα επιμόρφωσης αντικαταστατών εκπαιδευτικών στη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση», από τις 08 Φεβρουαρίου μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2018. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την επιτυχή καταχώριση των ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων εγγραφή των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, ως χρηστών στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy) ή η επικαιροποίηση των προσωπικών τους στοιχείων. Οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στην Πλατφόρμα φιλοξενούνται στην οικοσελίδα του ιστοχώρου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy). Μετά την έγκριση της εγγραφής τους οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν είσοδο στην Πλατφόρμα, για να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στις λειτουργούς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Δρ Ανδρεανή Μπάιτελμαν (τηλ. 22402484 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) και Δρ Μαρία Σιακαλλή (τηλ. 22402375 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

 

Εγκύκλιος και παράρτημα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής