Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου διοργανώνουν Ημερίδα Αφήγησης, η οποία εντάσσεται στο Παγκύπριο Φεστιβάλ για Εκπαιδευτικούς του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου. Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, ώρα 8:30-12:30, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στη Λευκωσία.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν στη δημιουργική αξιοποίηση της αφήγησης στο σχολείο. Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει Bιωματικά Εργαστήρια, τα οποία θα πραγματοποιήσουν οι Κατερίνα Βοσκαρίδου, Σάσα Βούλγαρη, Εύη Γεροκώστα, Μαρίνα Κατσαρή και Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy/), στην κατηγορία Ημερίδες-Συνέδρια από την 14η Νοεμβρίου 2017 μέχρι και την 22η Νοεμβρίου 2017. Οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για όσους/όσες δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι/ες, παρέχονται στην οικοσελίδα του ιστοχώρου. Καθώς υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα μπορούν να λάβουν μέρος, διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα δήλωσης της συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Ο ονομαστικός κατάλογος των συμμετεχόντων/ουσών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στις 22 Νοεμβρίου 2017.

Tο Πρόγραμμα της Ημερίδας, η περιγραφή των πέντε (5) Βιωματικών Εργαστηρίων καθώς και βιογραφικό σημείωμα για τον/την κάθε εισηγητή/ εισηγήτρια επισυνάπτονται.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας, ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην εν λόγω Ημερίδα.

 

Εγκύκλιος

Πρόγραμμα

Περιγραφή βιωματικών εργαστηρίων

Βιογραφικά σημειώματα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής