Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας υπενθυμίζουμε ότι, τα σχολεία που εφαρμόζουν την αντιρατσιστική πολιτική του ΥΠΠ «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών», στο πλαίσιο του δεύτερου στόχου της σχολικής χρονιάς, αναμένεται όπως αποστείλουν την ετήσια αναφορά ρατσιστικών περιστατικών (Φόρμα 2) μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2016-2017. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο για τους στόχους της σχολικής χρονιάς 2016-2017 (Φακ. 7.1.05.27, ημερ. 30 Αυγούστου 2016, ypp4467), η προσπάθεια για επίτευξη του δεύτερου στόχου «Η ευαισθητοποίηση κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και η προώθηση της ισότητας και του σεβασμού», επικεντρωνόταν στην εφαρμογή της αντιρατσιστικής πολιτικής του ΥΠΠ. Η ανάπτυξη του Κώδικα Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και του Οδηγού Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών από το ΥΠΠ, ανταποκρίνεται σε σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI) προς όλα τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Το ΥΠΠ είναι δεσμευμένο όπως παρέχει συστηματικές αναφορές για τα ρατσιστικά περιστατικά που καταγράφονται στα σχολεία στη βάση διεθνών και ευρωπαϊκών συμβάσεων.

Σύμφωνα με την εν λόγω πολιτική, ο/η Υπεύθυνος/η Εκπαιδευτικός της εφαρμογής του Κώδικα και Οδηγού στο σχολείο, σε συνεργασία με τον/τη Διευθυντή/τρια του σχολείου, συμπληρώνει στο τέλος του σχολικού έτους τη Φόρμα 2, με τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τα ρατσιστικά περιστατικά του έτους που πέρασε, και την αποστέλλει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Το έντυπο είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την αντιρατσιστική πολιτική, στο Υποστηρικτικό υλικό (https://goo.gl/vaof93).

Για οδηγίες συμπλήρωσης, μπορείτε να αποτείνεστε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε το σχετικό έντυπο συμπληρωμένο (Φόρμα 2) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017 στην πιο πάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

 

Εγκύκλιος