Είστε εδώ: Αρχική σελίδα/Γονείς&Εκπαιδευτικοί/ Κίνδυνοι/Επιβλαβές Συμπεριφορές
 
 
open all | close all


Υποστηρικτικό Υλικό
Εργαστήρι Pestalozzi: «The Use of Internet: Opportunities and Challenges»

Ασφάλεια για τους νέους στο Διαδίκτυο (Microsoft)

Γονείς και κηδεμόνες στο Internet (Microsoft)


Διάφορα
Εργασίες Μαθητών και Διαδραστικά Παιχνίδια

Επισκέψεις στη Σχολική Μονάδα και Ημερολόγιο ΠαρουσιάσεωνΠώς να κάνετε
ΚαταγγελίαΤηλεφωνικώς στο:
22 674747

Διαδικτυακά: Καταγγελία
Παράνομου ΠεριεχομένουΓραμμές Βοήθειας
Τηλ.: 09:00-19:00
Chat: 15:00-19:00
Δευτέρα-Παρασκευή


Κίνδυνοι: Επιβλαβές συμπεριφορές

Περιγραφή:

Το γεγονός ότι το Διαδίκτυο δεν είναι υπό τη δικαιοδοσία οποιουδήποτε καθιστά αδύνατο τον έλεγχο του περιεχομένου του. Ιστοσελίδες για βουλιμία, ανορεξία, αυτοκτονία, σατανισμό και τυχερά παιχνίδια υπάρχουν πολλές και παρακινούν σε επιβλαβείς συμπεριφορές. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Eating Disorders Review (2003), άρχισαν να εμφανίζονται ιστοσελίδες υπέρ των διατροφικών διαταραχών και, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν ομάδες εναντίον της ανορεξίας και της βουλιμίας, αυτές οι ιστοσελίδες παραμένουν προσβάσιμες. Σύμφωνα με έρευνα από την British Medical Journal, οι άνθρωποι που ψάχνουν πληροφορίες για τρόπους αυτοκτονίας είναι πιθανότερο να βρουν σελίδες που την ενθαρρύνουν παρά σελίδες που προσφέρουν βοήθεια και στήριξη. Από 240 ιστοσελίδες που βρέθηκαν το 2008 να αναφέρουν την αυτοκτονία οι 45 περίπου την ενθάρρυναν, την προωθούσαν ή την διευκόλυναν.

Πού μπορεί να συμβεί:

Κατά την πλοήγηση μας σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα του Διαδικτύου

Αντιμετώπιση:

Χρησιμοποιούμε τη δυνατότητα του φυλλομετρητή μας που ονομάζεται “Αγαπημένα” (My Favourites) για να τοποθετήσουμε τις ιστοσελίδες που είναι ασφαλείς και επισκεπτόμαστε συχνά.
Αυτά που διαβάζουμε ή βλέπουμε στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε ορθά. Αν συναντήσουμε ιστοσελίδες με περιεχόμενο που μας σοκάρει, τότε το αναφέρουμε σε κάποιον ενήλικα.
Ως γονείς προστατεύουμε τα παιδιά από επισκέψεις σε επιβλαβείς ιστοσελίδες, με τη χρήση προγραμμάτων που φιλτράρουν τέτοιες ιστοσελίδες από το να εμφανίζονται στα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης, ακόμα και αν τα παιδιά τις ζητήσουν.
Μιλάμε με τα παιδιά μας και περνούμε περισσότερο χρόνο μαζί τους. Eάν γνωρίζουμε τι προβλήματα αντιμετωπίζουν και τους βοηθούμε να το ξεπεράσουν σκέψεις όπως αυτές για αυτοκτονία δεν θα περνούν από το μυαλό τους.
Καταγγέλλουμε ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα www.cyberethics.info ή στο τηλέφωνο 22674747 (Γραμμή Καταγγελιών HotLine).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ασφάλεια κάντε κλίκ εδώ
 
   Πίσω | Γονείς | Επόμενη   
   
  Copyright © Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου 2010
Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας