Είστε εδώ: Αρχική σελίδα/Γονείς&Εκπαιδευτικοί/Υποστηρικτικό Υλικό/eSafety Label
 
 
open all | close all


Υποστηρικτικό Υλικό
Εργαστήρι Pestalozzi: «The Use of Internet: Opportunities and Challenges»

Ασφάλεια για τους νέους στο Διαδίκτυο (Microsoft)

Γονείς και κηδεμόνες στο Internet (Microsoft)


Διάφορα
Εργασίες Μαθητών και Διαδραστικά Παιχνίδια

Επισκέψεις στη Σχολική Μονάδα και Ημερολόγιο ΠαρουσιάσεωνΠώς να κάνετε
ΚαταγγελίαΤηλεφωνικώς στο:
22 674747

Διαδικτυακά: Καταγγελία
Παράνομου ΠεριεχομένουΓραμμές Βοήθειας
Τηλ.: 09:00-19:00
Chat: 15:00-19:00
Δευτέρα-Παρασκευή


Πιστοποίηση eSafety (eSafetyLabel)

www.esafetylabel.eu

what is esafety label

Για ασφαλέστερα σχολεία!

Τα σχολεία έχουν το καθήκον να παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον και ασφαλή πρόσβαση στις διαδικτυακές τεχνολογίες ως μέρος της διδακτικής και μαθησιακής εμπειρίας. Η Πιστοποίηση eSafety στοχεύει στο να βοηθήσει τα σχολεία στην πρόκληση αυτή για να παρέχουν ένα ασφαλές και πλούσιο σε εμπειρίες περιβάλλον για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Για να γίνει αυτό και για να παρέχουν τα σχολεία στους μαθητές θετικές διαδικτυακές εμπειρίες χρειάζονται γερές σχολικές πολιτικές και ένα σχέδιο δράσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η Πιστοποίηση eSafety έχει ως στόχο τη στήριξη των σχολείων για το σκοπό αυτό, μέσω της δικτυακής πύλης eSafety Label (http://www.esafetylabel.eu/).

Η Πιστοποίηση eSafety είναι ένα έργο με πολλούς εμπλεκόμενους φορείς το οποίο προέκυψε επειδή ένας αριθμός από κορυφαίες εταιρείες (Kaspersky Lab, Liberty Global, Microsoft, Telefonica) και Ευρωπαϊκά Υπουργεία Παιδείας (Φλαμανδικό Βέλγιο, Ιταλία και Πορτογαλία) αναγνώρισαν τις αυξανόμενες ανάγκες των σχολείων για βοήθεια και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το European Schoolnet για να καλύψουν το κενό. Η κοινοπραξία έχει την υποστήριξη στις δράσεις της μέσω των αντίστοιχων Υπουργείων Παιδείας και εκπαιδευτικών οργανισμών στην Αυστρία, στην Εσθονία, στην Ισπανία, στην Τσεχική Δημοκρατία, στην Ιταλία, στο Φλαμανδικό Βέλγιο, στην Πορτογαλία, στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

partners_esafetylabel

Πλέον το eSafety Label είναι ανοικτό σε όλα τα σχολεία και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, μέσω και του Ευρωπαϊκού Έργου CyberEthics στο οποίο συμμετέχει, ανέλαβε τη μετάφραση της πύλης στα ελληνικά, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και συγκεκριμένα με λειτουργούς του ενημερωτικού κόμβου για την Ασφάλεια στο διαδίκτυο. Μέσω του eSafety Label θα μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες οι οποίες θα σας επιτρέψουν να προβλέψετε και να αντιμετωπίσετε περιστατικά που αφορούν στην ηλεκτρονική ασφάλεια, εντός και εκτός του σχολείου. Παράλληλα, αποτελεί μια μορφή πιστοποίησης την οποία τα σχολεία μπορούν να διεκδικήσουν υποβάλλοντας το έντυπο αξιολόγησης στην ιστοσελίδα του eSafety Label. Το έμβλημα της Πιστοποίησης eSafety μπορεί να προβληθεί στην ιστοσελίδα των σχολείων τα οποία έχουν εκπληρώσει επιτυχώς μια σειρά από κριτήρια τα οποία έχουν συμφωνηθεί από τα Υπουργεία Παιδείας τα οποία συμμετείχαν στη δημιουργία του eSafety Label. Επομένως, το έμβλημα της Πιστοποίησης eSafety επιδεικνύει σε γονείς και άλλους ότι η ασφάλεια στο διαδίκτυο λαμβάνεται σοβαρά από τη διοίκηση του σχολείου. Ακόμα, μέσω του eSafety Label δίνονται δυνατότητες για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και προωθείται η συζήτηση και ανταλλαγή υλικού και εμπειριών μεταξύ εκπαιδευτικών που αντιμετώπισαν παρόμοια περιστατικά. Πέραν από πύλη για τους εκπαιδευτικούς, το eSafety Label επιτρέπει στις κυβερνήσεις να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και να διακρίνουν τις περιοχές που χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Επιπρόσθετα, το σχολείο έρχεται σε επαφή με φορείς που παρέχουν κατάρτιση, συμπεριλαμβανομένου των Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου, τα οποία μπορούν να παρέχουν ευρύ φάσμα υλικού. Ακόμη και αν ένα σχολείο δεν επιθυμεί να αποκτήσει την πιστοποίηση ως eSafety School, μπορεί να χρησιμοποιήσει την πύλη για να εντοπίσει υλικό για να βελτιώσει το περιβάλλον του σχολείου.

www.esafetylabel.eu

Οδηγίες για την πύλη του eSafety Label

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα:
www.esafetylabel.eu
Πάνω δεξιά επιλέξτε Ελληνικά
Πάνω αριστερά πατήστε το εικονίδιο για να κάνετε εγγραφή. (Φροντίστε να θυμάστε τους κωδικούς σας.)
Από την επιλογή Κοινότητα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις σελίδες της πύλης. Θα πρέπει να συμπληρώσετε το Προφίλ σας για να έχετε πρόσβαση σε λειτουργίες μέσα στην κοινότητα. Έπειτα, μπορείτε να συμπληρώσετε το Έντυπο αξιολόγησης για να πάρετε το εξατομικευμένο Σχέδιο δράσης σας, το οποία θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ηλεκτρονική ασφάλεια του σχολείου σας. Από την περιοχή της ιστοσελίδας «Ο χώρος του σχολείου μου» θα έχετε πρόσβαση στο Έντυπο αξιολόγησης και στο Σχέδιο δράσης αλλά και θα εντοπίσετε τα διάφορα βήματα τα οποία πρέπει να κάνετε για να υποβάλετε αίτηση για την Πιστοποίηση eSafety Label. Μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για σημαντικά ζητήματα διαβάζοντας τα Ενημερωτικά δελτία eSafety. Θα έχετε την ευκαιρία να δικτυωθείτε με άλλα σχολεία σαν εσάς μέσω του Δωματίου συνομιλιών (Forum). Επίσης, μη ξεχάσετε να καταγράφετε ανώνυμα περιστατικά στη Διαχείριση περιστατικών, καθώς αυτό επιτρέπει στα σχολεία να μοιράζονται και να μαθαίνουν από τις στρατηγικές των άλλων. Η ίδια η ιστοσελίδα θα σας καθοδηγεί για τα βήματα που έχετε να πάρετε.
 
   Πίσω | Γονείς | Επόμενη   
   
  Copyright © Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου 2010
Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας